Wat kunt u van Rouwsteun verwachten?

Heeft u via één van onze samenwerkingspartners aangegeven dat u Rouwsteun zou willen ontvangen? Dan wordt u binnen nu en zes weken door één van onze vijf vrijwilligers van Rouwsteun gebeld.

De vrijwilliger luistert naar uw verhaal en geeft u (praktische) informatie die zoveel mogelijk aansluit bij wat u nodig hebt. Ook kan de vrijwilliger u eventueel in contact brengen met organisaties of  lotgenoten die u verder op weg kunnen helpen.

Komt het telefoongesprek u op dat moment niet uit?

Dan kunt u dit natuurlijk ook op een ander tijdstip inplannen. Het gaat erom dat u er zich comfortabel bij voelt. Tijdens het telefoongesprek spreekt u ook met de vrijwilliger af of u het fijn zou vinden om na een bepaalde periode nog een tweede gesprek te voeren.

 

Zelf Rouwsteun aanvragen

U kunt ook direct, zonder tussenkomst van onze partners, Rouwsteun aanvragen.

Direct telefonisch contact met een vrijwilliger

Heeft u graag direct persoonlijk contact met een vrijwilliger? U kunt ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur altijd bellen op telefoonnummer 085-4014250. Wanneer u aangeeft hoe u bij Rouwsteun terecht bent gekomen en dat u direct Rouwsteun wilt ontvangen, dan zorgen wij dat u meteen wordt doorverbonden met een van de Rouwsteun-vrijwilligers.

Chatten met een vrijwilliger

Wilt u liever met (anoniem) een van onze vrijwilligers chatten, dan kunt u bij Rouwchat – praten over verlies terecht. Onze chatvrijwilligers zitten voor u klaar op weekdagen tussen 18.00 en 21.00 uur en in het weekend van 16.00 tot 22.00 uur.

Mailen met een vrijwilliger

U kunt ons altijd per mail bereiken. Stuur uw e-mail naar rouwmail@vereniginglevenmetdood.nl. Een Rouwchat-vrijwilliger zal zo spoedig mogelijk uw mail beantwoorden.

Gebeld worden door een vrijwilliger

Als u liever niet zelf belt maar gebeld wilt worden, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Ook kunt u daar aangeven of u eerst meer informatie zou willen ontvangen over Rouwsteun. Een van onze vrijwilligers neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om een belafspraak te maken.

“Ik heb me na de dood van mijn vrouw erg alleen gevoeld. Bij Rouwsteun kon ik eindelijk mijn verhaal kwijt.”

Harold (lid)