“Toen ons dochtertje overleed, merkte ik dat ik het verlies van mijn moeder niet had verwerkt. Daarom weet ik hoe belangrijk het is om over je gevoelens te praten.”

Maria

Zoals iedereen heb ik ook verlies meegemaakt in mijn leven. Als tiener heb ik mijn moeder verloren en dat heeft een grote impact gehad op mijn verdere leven. Hierdoor weet ik wat verlies betekent. Mijn vader was niet in staat om er voor mij te zijn, terwijl ik  juist behoefte had aan een luisterend oor. Ik heb mijn verdriet toen weggestopt, waardoor ik me erg alleen ben gaan voelen.

Toen ons eerste dochtertje na vier dagen overleed, kwam het verdriet over mijn moeder weer in volle hevigheid naar boven en merkte ik dat ik het verlies niet had verwerkt. Door deze ervaring weet ik hoe belangrijk het is om te praten over je gevoelens. Vanuit de behoefte om mensen te helpen ben ik pas op latere leeftijd maatschappelijk werkster geworden. Daarnaast heb ik me op allerlei manieren verdiept in verlies en rouw om zo mensen bij te kunnen staan die hun verhaal en verdriet met mij willen delen. Al twintig jaar begeleid ik met veel inzet nabestaanden die behoefte hebben aan ondersteuning en een luisterend oor.

Op deze manier help ik mensen een stap verder in hun leven terwijl het mij veel voldoening geeft.